diumenge, 8 de maig del 2011

SEGURETAT CIUTADANA I PROTECCIÓ CIVIL

Garantirem un servei de seguretat
i qualitat proper al ciutadà



  • Potenciarem l’educació viària a les escoles. 
500 alumnes de Sant Fruitòs van passar pel Parc d’educació viària (mòbil) que es va ubicar a l’escola Paidos i que va permetre oferir experiències de mobilitat als alumnes simulant espais urbans en els quals els participants actuen com a vianants i com a conductors de bicicleta i de ciclomotor.

  • Organitzarem grups de voluntaris de protecció civil en coordinació amb les entitats comarcals. 
  • Buscarem formules per apropar la població civil als òrgans de protecció o al cos de seguretat mitjançant trobades i portes obertes. 
Més presència de la policia per carrers i comerços
Millora de l'atenció al ciutadà
S'han fet activitats per acostar la policia a la població. Per exemple, la Marató Solidaria per la pobresa i la Trobada de Vehicles de Seguretat Publica. també han col·laborat amb entitats a la realitzacio d'actes. 

Sant Fruitós, ha estat seu de les 9a Jornades de Capacitació de nous voluntaris de les ADF orgnitzada per la Federació d'ADF del Bages amb la col·laboració de l'ADF Pla de Bages i l'Ajuntament, amb un gran nombre de voluntaris locals.


La 2a Caravana de l'amistat IPA-BAGES, va sortir i passar per Sant Fruitós per la Festa Major d'estiu, amb la col·laboració de l'ADF i la policia local. 
Localitzarem els punts negres i actuarem per eliminar-los. 
S'ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona, per realitzar un estudi de mobilitat que se entregarà aquest 2013 i que localitzarà els punts negres, zones de transit i proposarà actuacions per millorar la mobilitat.


  • Elaborarem i impartirem cursos i tallers de defensa personal. 
Amb col.laboració amb professor de arts marcials s'han portat a terme cursos de defensa personal per dones.
  • Garantirem la seguretat a les escoles o espais de pas per infants incrementant la presència d’efectius de la Policia Local. 
  • Elaborarem i impartirem xerrades sobre assetjament juvenil i drogues.

  • Elaborarem protocols d’actuació per situacions excepcionals. 
Sant Fruitós no comptava amb cap pla d'autoprotecció o emergències homologat. 
El Pla d'Evacució de la urbanització de Les Brucardes, no es revisava des de l'any 2007, igual que el llistat de números de telèfons per emergències. Ara ja podem dir que tenim PLA l'INUNCAT (Inundacions) i els PAU (Plans d'Autoprotecció) de la Llar d'Infant i de la Llar d'Avis. 
S'està treballant en l'homologació del PLA INFOCAT (Incendis Forestals).
  • Actualitzarem el Cos de Policia Local de Sant Fruitós. Adequant progressivament la plantilla del cos a l’augment de població (Ràtio 600h/agent).
S'aconsegueix de la Conselleria d'Interior l'autorització per poder mancomunar els policies locals de tres municipis. Sota aquest terme s'engloben l'unificació de les patrulles, compartir compres, crear una única sala de comunicacions. Això ha de permetre més efectius en cas de necessitat en qualsevol dels tres municipis. 

Amb la nostra entrada a l'ajuntament, agents de la policia local, ha pogut reciclar-se a l'ISPC (Institut de Seguretat Pública de Catalunya) en matéria de coneixements bàsics, d'actuació i sobre el programari de gestió i suport SIPCAT i de la xarxa RESCAT.
Curs de comerç, junt amb les policies de Sallent i Santpedor, que més tard s'ha posat a la pràctica

Sant Fruitós de Bages disposa d'hores d'ara de 12 efectius (7 agents de carrera, 3 interins, 1 caporal en cap habilitat i 1 vigilant)
Actualment s'ha ofertat la plaça de Sergent, que estava vacant des del 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada