dimarts, 28 de juny del 2011

SANT FRUITOS ES DOTA D'APARELLS PER ACTUAR EN CAS DE PARADA CARDIORESPIRATORIA

Sant Fruitos de Bages s'ha convertit en un dels primerrs municipis del Bages han dotar varies entitats publiques de desfibril·ladors ( DEA) per actuar rapidament en casos de parades cardiorespiratories.
Encara que els equips van ser tramitats i adquirits per el antic govern, aquests aparells son operatius desde fa un setmana. Hi han tres col.locats fixos: un el el local de la Policia Local, per el seu caracter centric, l'altre el pavello esportiu i el altre a la piscina municipal, tot i que aquest darrer sera traslladat al camp de futbol quant acabi el estiu.
Finalment hi haura un quart paparell que sera de tipus movil com a part integrat al material de primers auxilis i asistencia medica urgent que ja disposa la patrulla de la policia local, ja que esta pensat especialment per reforçar l'atencio d'emergencies en grans concentracions de gent com la festa major o altres activitats.
L'adquisició dels aparells ha anat acompanyada d'unes classes de formació sobre el seu funcionament adreçades a personal responsable dels equipaments on s'han instal·lat. L'han rebuda membres del cos de la Policia Local, els dos socorristes de la piscina i personal tècnic tant del pavelló com del camp de futbol. Fonts municipals han explicat que es tracta d'unes classes de vuit hores per a les persones que reben aquesta formació per primer cop, i de quatre per a qui assisteix a les sessions de reciclatge que s'han d'anar realitzant un cop cada any.

De moment, Sant Fruitós de Bages ha adquirit quatre aparells d'aquestes característiques, però no es descarta comprar-ne de nous més endavant, ha apuntat Massana, "és una decisió que hem de valorar, però el que tenim molt clar és que vetllarem el màxim la qüestió de la seguretat".

En aquest sentit, el regidor ha parlat de la possibilitat de poder dotar també de desfibril·ladors el centre d'assistència primària o els centres escolars, així com també alguna plaça a l'aire lliure complementada com a punt de socors amb diversos equipaments. A banda de l'opció d'anar incrementant la quantitat d'aparells d'aquest tipus en espais i equipaments públics, Masana també ha apuntat la necessitat d'ampliar les classes de formació sobre el seu funcionament a més quantitat de personal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada