divendres, 28 de setembre del 2012

IMAGINA'T defensa el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos

Defensar el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos és l’objectiu de la moció que  IMAGINA’T Sant Fruitós-AM a presentat per tal de ser debatuta al proper ple. S’ha presentat el mateix dia que es celebra el Dia Internacional de la Despenalització de l'Avortament, davant la voluntat del govern espanyol de reformar la llei de l’avortament vigent. 
Si aquest projecte del ministre Gallardón tira endavant, la situació dels drets a les dones a decidir sobre la seva maternitat viuria una regressió que la situaria en escenaris propis dels anys 80. 

IMAGINA'T Sant Fruitós  critica la deriva ultraconservadora també en aquest àmbit del govern espanyol i alerta que una iniciativa d’aquest tipus pot fomentar els avortaments clandestins en condicions precàries que posaran el risc de la salut de les dones.

Concretament, el moció esmentada IMAGINA'T proposa que el ple:

1.  Instar al Ministeri de Justícia a la no modificació de la llei en els termes previstos.

2.  Demanar la despenalització de l'avortament voluntari

3.  Sol·licitar la reducció l'IVA dels mètodes anticonceptius al 4% com a mesura de prevenció embarassos no desitjats i prevenció de malalties de transmissió sexual.

4.  Instar a la implantació d'un programa específic d'atenció a les dones que han pres la decisió d'interrompre l'embaràs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada